در این صفحه بعضی از سؤالهایی که متقاضیان مهاجرت به کانادا میپرسند را جواب داده ام. با نگاهی به پرسش و پاسخهای مربوط به روش های مختلف مهاجرت و گرفتن اقامت دائم کانادا شاید پاسخ خیلی از سؤالات خود را بگیرید.
- از چه راههایی میتوانم به کانادا مهاجرت کنم؟
- اکسپرس اینتری بهتر است یا سرمایهگذاری؟
- مهاجرت به کانادا از طریق تمکن مالی
- زبانم در چه سطحی باید باشد؟
- فرق فدرال و استانی چیست؟
- آیا هوای همهجای کانادا خیلی سرد است؟
- در کدام استان کانادا کار بهتر پیدا میشود؟
- بعد از چه مدتی میتوانم پاسپورت کانادایی بگیرم؟
- با پاسپورت کانادا به چه کشورهایی میتوان مسافرت کنم؟
- آیا گرفتن ویزای توریستی کانادا راحت است؟
- آیا کانادا در ایران سفارت دارد؟
- برای پیکاپ پاسپورت باید چکار کنم؟
از چه راههایی میتوانم به کانادا مهاجرت کنم؟
کانادا روشهای متنوعی را برای مهاچرت به این کشور و گرفتن اقامت دائم کانادا معرفی کرده است. اما تمام روشهای مهاجرت به کانادا را میتوان به ۳ دسته بزرگ تقسیم کرد: از طریق سرمایهگذاری، از طریق کار و مهارت، و از طریق خویشاوند. اگر سرمایه قابلتوجهی دارید میتوانید به مهاجرت از طریق سرمایهگذاری فکر کنید. یکی از پرطرفدارترین و سریعترین راههای سرمایهگذاری، ویزای استارتاپ کانادا است. اما اگر چنین سرمایهای ندارید نیز سنتان زیر ۴۵ سال است، شاید راه مناسبتر برای شما مهاجرت از طریق اکسپرس اینتری باشد. همچنین، اگر همسر کانادایی داشته باشید هم میتوانید از طریق اسپانسرشیپ همسر به کانادا بیایید.
اکسپرس اینتری بهتر است یا استارتاپ؟
خیلی از افراد تصور میکنند که برای اخذ اقامت دائم از طریق سرمایهگذاری در تمام روشهای سرممایهگذاری حتماً خودتان باید سرمایه قابل توجهی داشته باشید. اما برای ویزای استارتاپ اصلاً لازم نیست خودتان سرمایهگذاری کنید. در ویزای استارتاپ کانادا، تعدادی شرکت حمایتی هستند که روی ایده و بیزینس شما سرمایهگذاری میکنند و شما کافی است که فقط سرمایه لازم برای خرح و مخارج زندگی عادی خودتان را به همراه داشته باشید تا زمانی که بیزینس شما شروع به سوددهی کند. اما اگر سطح زبان متوسط به بالایی دارید و سنتان زیر ۴۵ سال است و بخواهید به کانادا بیایید که اینجا دنبال کار بگردید، شاید روش اکسپرس اینتری برای شما مناسبتر باشد.
مهاجرت به کانادا از طریق تمکن مالی
کانادا برنامههای مختلفی برای برای جذب سرمایهگذاران و کارآفرینان خارجی دارد. مهاجرت به کانادا از طریق تمکن مالی یا برنامههای مشابه آن معمولاً تحت عنوان برنامههای سرمایهگذاری و مهاجرت تجاری شناخته میشوند. یکی از شرطهای اصلی برنامههای سرمایهگذاری و کارآفرینی، تمکن مالی است. البته در برخی دیگر از روشهای مهاجرت به کانادا و نیز ویزاهای موقت مثل ویزای دانشجویی کانادا هم ممکن است از شما مدارکی برای نشان دادن تمکن مالی (Proof of Funds) بخواهند.
زبانم در چه سطحی باید باشد؟
برای مهاجرت به کانادا با استارتاپ ویزا، کافی است که بتوانید آیلتس ۵ را بگیرید. اما در روش اکسپرس اینتری سطح زبان شما باید متوسط به بالا باشد (حدود آیلتس ۷). البته اگر زبان فرانسه هم بلد باشید، شانس شما به میزان زیادی افزایش پیدا میکند. البته در بعضی از روشهای سرمایه گذاری در کانادا گاهی ممکن است از شما مدرک زبان نخواهند. اما همیشه این را در نظر بگیرید که برای کار و زندگی موفق در کانادا، دانستن حداقل یکی از زبانهای اگلیسی یا فرانسه ضروری ایت.
فرق فدرال و استانی چیست؟
فدرال به معنی سراسری است. روشهای فدرال مهاجرت به کانادا روشهایی هستند که طبق قوانین فدرال سراسری انجام میشوند اما در روشهای استانی شما باید از استان مربوطه مجور و تأییدیه بگیرید که در آن استان به شما نیاز دارند. مثلاً شما برای ویزای استارتاپ (که یکی از روشهای سرمایهگذاری است) میتوانید برای هر استانی اقدام کنید اما در روش سرمایهگذاری استانی، باید استان مورد نظرتان را انتخاب کنید.
آیا هوای همهجای کانادا خیلی سرد است؟
حتماً از دوستان و آشنایان خود شنیدهاید که هوای کانادا خیلی سرد است. این مسئله درست است اما واقعیت این است که در بخشهای شمالی کانادا هوا بسیار سردتر است و ساکنان نیمه شمالی کانادا هوایی مثل قطب شمال را تجربه میکنند. شهری مثل تورنتو زمستانهای سرد و طولانی دارد اما مدت کوتاهی در تابستان هوا گرم میشود. هوای ونکوور در استان بریتیش کلمبیا متعادلتر از بیشتر شهرهای کانادا است. دمای هوا در ونکوور در تابستان ممکن است فقط کمی از ۲۰ درجه سانتیگراد بیشتر شود و زمستانها به منفی ۵ درجه برسد یا کمی سردتر شود. البته در ونکوور بیشتر باران مییارد و مثل تورنتو همیشه برفی نیست.
در کدام استان کانادا کار بهتر پیدا میشود؟
یک قاعده کلی وجود دارد که در شهرهای بزرگ معمولاً راحتتر کار پیدا میشود. شهر تورنتو یکی از شهرهایی است که مهاجران زیادی را در سالهای پیش پذیرفته است و معمولاً مهاجرانی که از ایران به کانادا مهاجرت میکنند در تورنتو راحتتر کار پیدا میکنند. اما همه چیز بستگی به شغل و نوع مهاجرت شما دارد. اگر هم از طریق اکسرپس اینتری اقدام نکنید، باید با مشاور مهاجرتی خودتان مشورت کنید و ببینید کدام استان برای سرمایهگذاری شما مناسبتر است و یا کدام استان برای برنامه مهاجرت استانی مناسبتر است.
بعد از چه مدتی میتوانم پاسپورت کانادایی بگیرم؟
از وقتی که اقامت دائم کانادا را میگیرید، بعد از ۵ سال میتوانید برای گرفتن پاسپورت کانادایی و شهروندی کانادا اقدام کنید. البته باید در این ۵ سال نکاتی را رعایت کنید مثلاً اینکه حداقل ۲/۵ سال از ۵ سال را در کانادا باشید. اگر اقامت دائم کانادا را بگیرید و ۲/۵ سال پیاپی در کانادا باشید، همچنان باید صبر کنید تا دوره ۵ ساله تمام شود و سپس برای شهروندی کانادا اقدام کنید.
با پاسپورت کانادا به چه کشورهایی میتوان مسافرت کنم؟
کانادا یکی از قویترین پاسپورتهای جهان را دارد و از لحاظ تعداد کشورهایی که میتوان بدون ویزا سفر کرد در کنار پاسپورت آمریکا و مجارستان، در رتبه هفتم جهان قرار دارد. با پاسپورت کانادا میتوان بدون ویزا به ۱۸۸ کشور دنیا سفر کرد. سه کشور یونان، مالت و سوئیس در رتبه سه کشور برتر قرار دارند که با پاسپورت آنها میتوان بدون ویزا به ۱۹۰ کشور سفر کرد. با پاسپورت کشورهای استرالیا، نیوزلند، هلند و جمهوری چک هم میتوان بدون ویزا به ۱۸۹ کشور سفر کرد. بعد از آن پاسپورت کانادا قرار دارد که میتوانید با پاسپورت کانادا بدون نیاز به اخذ ویزا به ۱۸۸ کشور سفر کنید. یعنی از لحاظ تعداد کشوری که میتواند بدون ویزا با پاسپورت کانادا به آنها سفر کرد، کانادا در رده سوم است (۱۸۸ کشور) اما چون کشورهای دیگری هم همین وضعیت را دارند، کانادا همراه با آن کشورهای در رتبه هفتم فرار میگیرد. کشورهای رده اول: بدون ویزا به ۱۹۰ کشور، کشورهای رده دوم: بدون ویزا به ۱۸۹ کشور، و کشورهای رده سوم: بدون ویزا به ۱۸۸ کشور.
آیا گرفتن ویزای توریستی کانادا راحت است؟
چند سالی است که کانادا ویزای تورسیتی یا همان ویزای دیدار (Visitor Visa) را راحتتر به ایرانیها میهد. البته بستگی به پرونده هر متقاضی دارد. دولت کانادا این سیاست را در پیش گرفته است که بجای این که وقت و هزینه بالایی برای ارزیابی تمام پروندههای تقاضای مهاجرت به کانادا صرف کند، به تعدادی از متقاضیان آمدن به کانادا ابتدا ویزای موقت همراه با اجازه کار (Work Permit) میدهد تا ببینید آیا میتوانند در مدتی که ویزایشان اعتبار دارد (معمولاً یک سال) از عهده زندگی و پیدا کردن کار برمیآیند یا نه. اگر در این مدت بتوانید از جانب یک کارفرمای کانادایی کار پیدا کنید، میتوانید ویزای خود را تمدید کنید و برای اقامت دائم کانادا اقدام کنید.
آیا کانادا در ایران سفارت دارد؟
در حال حاضر سفارت کانادا در ایران فعال نیست. البته بیشتر کارهای مقدماتی ویزای استارتاپ و همچنین ویزای اکسپرس اینتری کانادا بصورت آنلاین انجام میشود و شما فقط برای پیکات پاسپورت خود باید بصورت حضوری به یکی از کشورهای همسایه بروید که آن را هم ما در ویزاپدیا میتوانیم برای شما هماهنگ کنیم.
برای پیکاپ پاسپورت باید چکار کنم؟
پیکاپ پاسپورت یا همان پیکاپ ویزا به پروسهای میگویند که ویزای شما صادر میشود و شما پاسپورت خود را به سفارت کانادا در یکی از کشورهای همسایه برسانید و بعد از آنکه برچسب ویزا در آن درج شد، آن را تحویل بگیرید. در پایان پروسه گرفتن ویزای کانادا، ما در ویزاپدیا تسهیلات کافی را برای پیکاپ پاسپورت برای شما فراهم میکنیم. همچنین، برای این کار میتوانید به یکی از آژانس های معتبر هم مراجعه کنید.